Young Film Fest 2024

Zajímá tě audiovizuální tvorba a rád/a boříš zavedené koncepty? Koukni na program 8. ročníku Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež Young Film Fest, který probíhá od 25.9. až do neděle 29.9 v Kině Kavalírka a Centru současného umění DOX v Praze.

Vše dovoleno

Festival se pyšní unikátní formou, kdy neexistují hranice mezi diváky, lektory a tvůrci. Můžeš tak bez obav otevřeně diskutovat i o zdánlivě společensky nevhodných tématech. Young Film Fest klade důraz na audiovizuální výchovu a posilování kritického myšlení. 

Nadupaný program

Festival se jako jediný v Česku zaměřuje na evropskou krátkometrážní tvorbu pro děti a mládež. Neboj se, že by ses na minutku nudil/a. Mezi hosty se objevují jména jako Heleen Rouw, ředitelka největšího filmového festivalu Cinekid nebo Janek Rubeš, kterého nejspíš znáš z kanálu Kluci z Prahy.

Young Film Festival 2024
Young Film Fest 2024. Zdroj: youngfilmfest.cz

 

Na festivalu se těš na desítky krátkých filmů, které diváci viděli na prestižních filmových festivalech jako jsou Sundance, Berlinale, Palm Springs, Locarno či filmy nominované na Oscara (Nezlomný, Rytíř štěstí…) a Evropské filmové ceny.

Young Film Fest dává prostor i ženským tvůrkyním v oblasti animace. Pátek i sobota se ponesou ve vážnějším duchu ženské tématiky i války na Ukrajině.

Mnohem víc

Každý den tě čeká obohacující program, ať už se chceš dozvědět, jak se dostat na střední filmovou školu, kouknout se na kvalitní film nebo si nakreslit svého superhrdinu. Pro podrobnější program a více informací prozkoumej webovky festivalu.