GameDev Connect 2024 a Maker Fair aneb svět her v Brně!

Rád/a hraješ nebo dokonce vytváříš hry? GameDev ti není cizí a chceš do něho více proniknout? Tak to se příští měsíc v Brně koná akce přímo pro tebe!

Něco málo o GameDev Connect

Jedná se o dva dny plné přednášek od předních osobností z českého a slovenského herního průmyslu.Na akci budou mít stánky také hlavní česká vývojářská studia jako například Hangar 13, Giants Software a další. Ty budou prezentovat své hry a možná i hledat nové posily do týmu! Součástí je také Herní výstava, od prvních krůčků her, až po finální produkt. V rámci víkendu probíhá i Game Showcase, pokud máš například vlastní hru, na které pracuješ určitě se neboj přihlásit zde přes Google formulář a ukázat více než 8 000 návštěvníkům GameDev! Více informací o Game Showcase najdeš v přihlašovacím formuláři. Můžeš zde tedy nabrat znalosti, poznat nové lidi a přiučit se, jak to v této branži funguje.

Akce se zároveň koná společně s Maker Fair, což je něco pro kutili 21.století. Jedná se o festival pro nadšence do technologií, kutilství a inovací. Spojuje tvůrce z různých oblastí, kteří prezentují své projekty včetně robotiky, 3D tisku nebo ruční výroby. Lze se zapojit do workshopů a interaktivních ukázek. Je to akce pro všechny věkové skupiny, kde se kreativita snoubí s moderními technologiemi.

GameDav Connect v minulých letech, Zdroj: https://game-connect.cz/#gallery-5, Autor: GameDev Connect

Kdy se akce koná?

Zaujala tě akce? Tak určitě doraz 19.–20. října 2024 na Výstaviště Brno v pavilonu A! Cena vstupenky jsou pouhé tři stovky (na GameDev a Make Faire v jednom), což za dva dny plné zajímavého programu není vůbec moc! Pokud se chceš zůčastnit Showcase a ukázat světu svoji hru, je poplatek 1000 korun. Jestli máš již v říjnu naplánované například Erasmus+ projekty, tak nesmutni, kromě GameDev pořádají i například Game Access Conference a další.

Určitě si nenech ujít naše další příspěvky, kde se můžeš dozvědět více o možnostech Erasmus+, stážích a dalších aktivitách v Česku a zahraničí. Sleduj nás i na našich sociálních sítích a nech se inspirovat, jak využít svůj čas na maximum!