Kdy naposledy jsi poslal/a někomu pohled?

Cestování bylo pro ně kdysi velkou vášní, ale nyní kvůli zdravotním problémům nebo vyššímu věku už nemohou cestovat tak, jak by si přáli. Vzdát se této radosti však nechtějí! Sue Ryder je česká nezisková organizace, která od roku 1998 podporuje seniory a jejich blízké. Ve spolupráci s Českou poštou spustila projekt zasílání pohlednic pro seniory.

Jak můžeš i ty poslat pohlednici a přinést trochu radosti?

Je to jednoduché! Stačí na stránkách Sue Ryder vybrat počet pohlednic, které chceš zaslat, a to od jedné až po padesát. Jeden pohled stojí 50 korun, a za tuto cenu můžeš prostřednictvím stránek České pošty zaslat svou pohlednici online. Můžeš si vybrat vlastní fotografii z cest a přidat osobní vzkaz, ve kterém se například můžeš podělit o své malé dobrodružství. Po zaplacení obdržíš na svůj e-mail voucher, který jednoduše uplatníš na webu České pošty. Třináct korun z každé zaplacené pohlednice pak poputuje jako dar do Sue Ryder, kde za tyto peníze pořádají pro seniory výlety. Tyto výlety, i když kratší než projekty jako Erasmus+, jsou stále velmi obohacující a plné zážitků.

Seniorka s pohlednicemi. Zdroj: https://www.sue-ryder.cz/

Proč zaslat pohled seniorům?

Senioři často čelí pocitu osamělosti, a to kvůli ztrátě blízkých, zdravotním omezením a úbytku sociálních kontaktů. Projekt Sue Ryder, který umožňuje zasílání pohlednic, pomáhá překonat tuto izolaci. Každá pohlednice přináší seniorům radost a připomíná jim, že na ně někdo myslí, což významně přispívá k jejich pocitu sounáležitosti a zlepšuje jejich psychickou pohodu.

Chceš mít přehled o různých příležitostech nejen v Česku, ale i ve světě? Nezapomeň pravidelně navštěvovat naše stránky a sleduj nás na sociálních sítích, aby ti nic neuniklo!