Staň se leaderem, veď workcamp

Workcamp je dobrovolnický projekt organizace INEX, kde spolu skupina dobrovolníků a dobrovolnic z celého
světa pracuje na prospěšném projektu, tráví společně volný čas a poznává okolí. A každý takový workcamp potřebuje svého leadera, staneš se jím právě ty?

Workcamp po celé ČR

Workcamp je 3 dny až 3 týdny trvající dobrovolnický projekt, kde spolu úzce spolupracuje skupina dobrovolníků a dobrovolnic. Obvykle se pracuje 6 hodin denně, 5 dní v týdnu. Práce většinou nepředpokládá zvláštní kvalifikaci nebo předchozí zkušenosti a je neplacená.

Workcampy vycházejí z potřeb v dané lokalitě a dělí se celkem do čtyřech skupin – pomáhám komunitě, pomáhám památkám, pomáhám lidem nebo pomáhám přírodě, takže je jen na tobě, které zaměření si vybereš!

Zdroj: FB INEX

Co musím splňovat?

Je to jednodušší, než se zdá. Pokud máš 18 let, ovládáš alespoň základy angličtiny a nebojíš se mluvit, neváhej a přihlas se! Připrav si poplatek 800 Kč, který se ti po vykonání workcampu vrátí. Pokud bys rád/a vyjela s kamarádem/kamarádkou, přihlaste se spolu!

Workcamp školení

INEX pro nové vedoucí každoročně pořádá víkendové školení, kde se účastníci dozvědí, jak předcházet konfliktům, jak správně motivovat tým nebo třeba co říct novinářům, kteří přijedou na workcamp udělat reportáž. Na tomto školení projdeš i školením zdravovědy, takže tě žádná případná nepříjemená situace nepřekvapí… Letos první proběhne 28. až 30. dubna, druhé pak 26. až 28. května, oba termíny v Nymburku.

Co tím získám?

O ubytování se nemusíš strachovat, vždy budeš mít střechu nad hlavou, ať už v místních organizacích, školách nebo hostitelských rodinách. Doplňující informace prozkoumej přímo na webových stránkách organizace.

Jako vedoucí si vyzkoušíš roli vedoucího v mezinárodní skupině, tudíž se setkáš s lidmi z různých koutů světa. Zároveň pomůžeš místní organizaci. V neposlední řadě je „vedoucovství“ skvělou příležitostí k seberozvoji a získání nových zkušeností. Vedení workcampu si na některých školách můžeš nechat uznat jako stáž! Pracovat můžeš třeba na své angličtině nebo také na organizačních a komunikačních dovednostech…